ua en ru

Порошенко: в Україні можуть заарештувати як прем'єра, так і Президента

Порошенко: в Україні можуть заарештувати як прем'єра, так і Президента Фото: Президент України Петро Порошенко

Порошенко пояснив, чому звільнив голову Дніпропетровської ОДА Коломойського

В Україні немає недоторканних, у разі вчинення злочину можуть заарештувати як прем'єр-міністра, так і Президента. Про це у своїй статті в британському виданні The Guardian написав Президент України Петро Порошенко.

"Віктор Шокін, наш генеральний прокурор, заявив, що в Україні немає недоторканних: це стосується як прем'єр-міністра, так і Президента. Саме тому ми вже зараз бачимо арешти і звинувачення проти осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів або зловживають службовим становищем", - написав Порошенко.

Крім того, ведеться розслідування діяльності впливових бізнесменів, і проходять затримання високопоставлених чиновників, звинувачених у корупції.

"Правосуддя не є помстою нових влади по відношенню до попередніх", - підкреслив Порошенко.

Глава держави також заявив, що його рішення звільнити голову Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського свідчить про запобігання надмірного впливу приватних інтересів на державу.

"Державні службовці та великі бізнесмени є такими ж звичайними громадянами, як пенсіонери, студенти, робітники й дрібні підприємці. Той, кого звинувачують у зловживанні службовим становищем, корупції або інших злочинах, може бути засуджений, незалежно від персональних зв'язків або доходу", - заявив Президент.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко пообіцяв "давати по руках" олігархам за тиск на владу мітингами.