ua en ru

Порошенко: Україна продовжить програму деолігархізації у вугільній галузі

Порошенко: Україна продовжить програму деолігархізації у вугільній галузі Фото: Президент України Петро Порошенко

Порошенко буде боротися з олігархами у вугільній галузі

Україна продовжить програму деолігархізації у вугільній галузі. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час інтерв'ю телеканалу ТРК "Україна".

"Чи можемо ми сьогодні дати можливість дати право титушкам, які сьогодні паскудять в Маріїнському парку, які ніякого відношення до шахтарської галузі не мають, та вже встановлені факти роздачі грошей, для того, щоб продемонструвати і фактично просто підірвати довіру до цих акцій. Хто цим користуються? На жаль нечисті на руку політичні сили і, на жаль, окремі олігархи. Можу вам сказати, що проблема, в тому числі цих акцій буде чітко пов'язана з програмою деолігархізації. Ми не дамо декому грабувати країну і висмоктувати з неї бюджетні ресурси платників податків для власного збагачення", - заявив Порошенко.

Президент також зазначив, що згідно з програмою, запропонованою прем'єр-міністром і членами уряду, всі шахти повинні бути приватизовані.

Нагадаємо, Міністерство енергетики та вугільної промисловості запросила профспілка шахтарів долучитися до розробки програми реформування вугільної промисловості.