ua en ru

Порошенко вимагає до 1 грудня призначити антикорупційного прокурора

Порошенко вимагає до 1 грудня призначити антикорупційного прокурора Фото: Петро Порошенко

Антикорупційний прокурор повинен бути призначений до 1 грудня

Президент України Петро Порошенко на засіданні Національної ради реформ заявив, що вимагає терміново сформувати антикорупційну прокуратуру. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

Порошенко зазначив, що найближчим часом мають запрацювати нові органи по боротьбі з корупцією - Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне агентство з питань запобігання корупції. Він підкреслив, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура є ключовим елементом системи протидії корупції в державі, формування якої має відбуватися прозоро і користуватися довірою в суспільстві.

"Зараз потрібно забезпечити, щоб робота спеціалізованої конкурсної комісії проводилася ефективно. Вважаю, що цілком реальна задача, щоб ми завершили усі процедури до кінця листопада, і на 1 грудня у нас був спеціальний антикорупційний прокурор", - зазначив Порошенко.

За його словами, це означає, що на 1 грудня всі без винятку антикорупційні справи, які перебувають у провадженні ГПУ, передаються антикорупційній прокуратурі.

Порошенко очікує неухильного дотримання графіка проведення конкурсу і категорично не сприймає пропозиції про будь-яке "покращення, посилення і відстрочку" цього процесу.

"Це має відношення до початку функціонування Національного антикорупційного бюро - ми не тільки завершили набір перших 70 детективів НАБ, але й відкрито набір на другу чергу. Вони фінансуються за кошти державного бюджету і фактично позбавлені права ефективної та самостійної роботи", - підкреслив він.

Нагадаємо, Порошенко закликав Кабмін і ВР прискорити виконання плану візової лібералізації.