ua en ru

Порошенко скликав військовий кабінет РНБО, - Яценюк

Порошенко скликав військовий кабінет РНБО, - Яценюк Фото: Петро Порошенко

Прем'єр сказав, що Порошенко "несподівано" скликав військовий кабінет

Президент України Петро Порошенко несподівано скликав військовий кабінет РНБО. Про це сьогодні, 4 серпня, під час засідання колегії Міністерства інформаційної політики повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент несподівано скликав військовий кабінет", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив, що за минулу добу, 3 серпня, в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) загинули 3 українських військових, ще 7 отримали поранення.

Крім того, у РНБО повідомимли, що Росія знову застосовує відпрацьовану в Криму і на Донбасі "тактику використання мирних жителів як живий щит для прикриття своїх військових злочинів".

Раніше також повідомлялося, що бойовики протягом минулої доби значно збільшили кількість обстрілів місць спільного несення служби прикордонних підрозділів Збройних сил України, в тому числі групи бойовиків двічі намагалися штурмувати український блокпост "Маріїнка". Згідно з повідомленням прес-служби Державної прикордонної служби України, українським військовим вдалося відбити атаки і змусити противника відступити.

Відзначається також, що протягом доби терористи з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї вели вогонь по блокпосту "Золотий" і "Майорск".