ua en ru

Порошенко 29 вересня виступить на Генасамблеї ООН, - АПУ

Порошенко 29 вересня виступить на Генасамблеї ООН, - АПУ Фото: Президент України Петро Порошенко

В АПУ розповіли про програму Президента на Генасамблеї ООН

Президент України Петро Порошенко 29 вересня виступить на Генеральній Асамблеї ООН. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник глави Адміністрації Президента України (АПУ) Костянтин Єлісєєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перший блок, пов'язаний з участю Президента України безпосередньо в Генеральній Асамблеї ООН. Ключовим, звичайно, і найбільш політично вагомою стане виступ Президента України на пленарних дебатах Генеральної Асамблеї ООН. Це виступ, згідно з жеребкуванням, яка відбулася в штаб-квартирі ООН, що відбудеться в першій половині дня 29 вересня", - повідомив Єлісєєв.

За словами Єлісєєва, в цій ранковій сесії візьмуть участь лідери Румунії, Молдови, Камеруну, Колумбії, Єгипту, Японії, Швеції, а також глава Європейського союзу.

"Іншим важливим заходом стане участь Президента в саміті з розвитку. Так співпало, що якраз в рамках Генасамблеї відбудеться цей важливий форум, метою якого буде обговорення питань пов'язаних з забезпеченням сталого гармонійного розвитку людства у контексті виконання ключових цілей ООН", - сказав заступник глави АПУ.

На саміті Порошенко виступить 27 вересня. Крім того, відбудеться декілька двосторонніх зустрічей Президента.

"Таких зустрічей буде близько десяти. Звичайно, це будуть зустрічі з лідерами країн ЄС, африканських країн, азіатських країн і ми дуже розраховуємо, що в результаті цих зустрічей ми обговоримо також актуальні питання міжнародного співробітництва не лише політичного, а й торговельно-економічної та інвестиційної складових", - сказав Єлісєєв.

Крім того, планується, що Порошенко зустрінеться з українською громадою та західними інвесторами, а також виступить перед студентами, викладачами та політологічними колами в Колумбійському університеті.

Нагадаємо, в Нью-Йорку 15 вересня відкрилася 70-я сесія Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй (ООН).