ua en ru

Порошенко сьогодні представить нового голову ДонОДА Жебрівського, - джерело

Порошенко сьогодні представить нового голову ДонОДА Жебрівського, - джерело Фото: Павло Жебрівський

Порошенко в ході візиту в Донецьку область представить Жебрівського як нового голову ДонОДА

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 11 червня 2015 р., представить начальника управління Генеральної прокуратури України з розслідування корупційних злочинів Павла Жебрівського як нового голову Донецької обласної військово-цивільної адміністрації. Про це РБК-Україна повідомило джерело в Адміністрації Президента України.

При цьому джерело РБК-Україна в прокуратурі повідомило, що також на посаду нового донецького губернатора розглядалася кандидатура українського політика, члена партії "Батьківщина" колишнього нардепа Юрія Гримчака.

Варто відзначити, що Жебрівський в політиці з 2000 р., у той час він був першим заступником лідера партії "Солідарність" Петра Порошенка, який створив нову політичну силу після розриву з СДПУ(о). У 2002 році переміг на парламентських виборах як самовисуванець в одному з округів Житомирської області, а пізніше став членом фракції блоку "Наша Україна". У листопаді 2007 року Жебрівський пройшов у Раду за списками "Наша Україна - Народна самооборона". У березні 2009 року він заснував власну партію "Українська платформа "Собор". А з 19 січня 2015 року Жебрівський зайняв посаду начальника управління з розслідування корупційних злочинів, вчинених службовими особами, які займають особливо відповідальне становище в ГПУ.

Порошенко сьогодні представить нового голову ДонОДА Жебрівського, - джерело

Фото: Жебрівський встиг побувати нардепом IV, V та VI скликань

Раніше радник міністра інформаційної політики України Олександр Бригинець повідомив, що голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко звільнений із займаної посади.

Зазначимо, вчора джерела в Адміністрації Президента повідомляли, що Петро Порошенко підписав подання на призначення Павла Жебрівського головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації замість Олександра Кіхтенка.