ua en ru

Порошенко: нові формати переговорів по Україні не потрібні

Порошенко: нові формати переговорів по Україні не потрібні Фото: Петр Порошенко

За його словами, "нормандський" формат довів свою ефективність

Петро Порошенко під час переговорів у Берліні заявив, що Новий формат переговорів щодо розв'язання конфлікту не потрібен. Про це він заявив на прес-конференції, яку транслював телеканал "112 Україна"

"Що стосується нових форматів (щодо ситуації на Донбасі. - Ред.), Я переконаний, що ми не потребуємо нових форматах. У нас є" формат Мінська ", формат" нормандський ", упевнений в тому, що в рамках цих форматів ми можемо вирішити всі необхідні питання ", - сказав Порошенко.

"Альтернативи Мінськом процесу не існує. Ми це говорили в спільній заяві на саміті НАТО 5 вересня минулого року. Ми це говорили, коли підписували 12 лютого 2015 в Мінську, півроку тому. Ми це говоримо і зараз. Ми впевнені в тому, що Мінський процес , заснований на мирному плані, абсолютно універсальним інструментом ", - заявив президент України.

За його словами, "Нормандський формат" має особливе значення для всіх країн.

"Ми підтверджуємо неухильне дотримання всіх положень Мінських угод. Ми домовилися використовувати найближчі випадки, у тому числі в рамках міжнародних заходів, для того, щоб донести ці сигнали в Москву", - зазначив Порошенко

Нагадаємо, Порошенко почав переговори з Меркель і Олландом в Берліні.