ua en ru

Порошенко: реформа Конституції гарантує подальший розвиток України

Порошенко: реформа Конституції гарантує подальший розвиток України Фото: Президент України Петро Порошенко

За словами Порошенка, реформа Конституції України гарантує її інтеграцію в європейське співтовариство

Президент України Петро Порошенко у своєму зверненні з нагоди 19-ї річниці Конституції України розповів про основні цілі конституційної реформи. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Порошенко заявив, що головною ідеєю конституційних змін є побудова сильної держави за добробут та сталий розвиток громад.

"Нашим завданням є максимально наблизити систему управління до людей через процеси децентралізації. Місцевим громадам буде переданий весь обсяг повноважень, які вони здатні ефективно забезпечити. Інші обов'язки має залишити за собою держава, піклуючись передусім про забезпечення суверенітету і неподільності України, про її впливовості та авторитет у світі. Повинні усвідомити: конституційна реформа є об'єктивною необхідністю, покликаної гарантувати подальший розвиток нашої країни, її повноцінну інтеграцію в європейське співтовариство, в коло успішних держав світу", - заявив Президент.

Порошенко також зазначив, що сьогодні українці відстоюють визначені в Конституції непохитні цінності - незалежність і територіальну цілісність своєї держави.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко на наступному тижні внесе до Верховної Ради України варіант змін до Конституції.