ua en ru

Порошенко вирішив не враховувати зарплату учасників АТО при нарахуванні субсидій

Порошенко вирішив не враховувати зарплату учасників АТО при нарахуванні субсидій Фото: Петро Порошенко

Закон вступає в силу на наступний день після його опублікування

Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 615-VIII "ПРО внесення змін до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" щодо належного соціально-економічного захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей". Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Законом передбачено, що при нарахуванні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг споживачу та/або членам його сім'ї, які беруть безпосередню участь в АТО і звернулися за призначенням субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у сукупному доході не враховується отримане ними в період їх безпосередньої участі у проведенні АТО грошове утримання та інші виплати і види соціальної допомоги, які здійснюються працівникам правоохоронних органів, військовослужбовцям і працівникам у утворених відповідно до законів України військових формуваннях.

Зазначимо, закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через два місяці з дня набрання чинності.

Нагадаємо, 15 липня Верховна Рада України підтримала у другому читанні і в цілому законопроект № 2074а "Про внесення змін до закону України "Про житлово-комунальні послуги" щодо належного соціально-економічного захисту учасників антитерористичної операції і членів їх сімей (про справедливе призначення і надання субсидій)". За відповідне рішення проголосували 242 нардепи при 226 мінімально необхідних.