ua en ru

Порошенко запустив в роботу розділ електронних петицій на ім'я Президента

Порошенко запустив в роботу розділ електронних петицій на ім'я Президента Фото: Петро Порошенко

Введення петиції - це реальний механізм прямого звернення громадськості до Президента

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив порядок розгляду електронної петиції, адресованої Президенту України, і дав старт роботі відповідного сайту. Про це йдеться на сайті глави держави.

Як наголошується в документі, введення цього механізму здійснюється для забезпечення реалізації права громадян на звернення до глави держави з електронними петиціями та на виконання частини другої статті 102 Конституції України та статті 23.1 Закону України "Про звернення громадян".

"Введення петицій - це реальний механізм прямого звернення громадськості до Президента. Це ініціатива Петра Порошенка, яка спочатку реалізувалася у прийнятті Закону" про внесення змін до Закону України "Про звернення громадян", який глава держави підписав місяць тому, а тепер трансформувалася в його указі ", - зазначив заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків, коментуючи підписання документа.

Повідомляється, що відповідно до закону, на розгляд глави держави буде подаватися електронна петиція, на підтримку якої зібрано не менше 25 000 підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня опублікування.

"Розгляд громадського звернення буде здійснюватися невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня опублікування інформації про початок її розгляду. Забезпечення їх розгляду покладається на Адміністрацію Президента України", - йдеться в документі.

Нагадаємо, Порошенко 31 серпня представить у Раді зміни до Конституції щодо децентралізації.