ua en ru

Українські віряни мають зберегти міжконфесійний мир, - Порошенко

Українські віряни мають зберегти міжконфесійний мир, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Президент порадив брати приклад із князя Володимира

Президент України Петро Порошенко закликав українських вірян зберегти міжконфесійний мир в умовах російської агресії. Про це глава держави заявив в ході урочистої зустрічі із членами Всеукраїнської ради церков на честь Дня хрещення Русі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми повинні берегти і зберегти міжконфесійний мир, як зіницю ока. Подолання розділення в українському православ'ї має стати основою, в першу чергу, для вірян. Влада радіє, якщо намічається прогрес у об'єднуючих процесах, так само як засмучується, коли через дрібні амбіції віддаляє всіх нас від великої мети... Відсутність організаційного єднання не має залишатися перепоною для діалогу розуміння і постійного об'єднання. Особливо в умовах вітчизняної війни, яку веде український народ, обороняючись від російської агресії, подібно до того, як у часи Володимир давав відсіч орді, яка рушила зі сходу", - заявив Порошенко.

Глава держави також закликав оцінювати події в Україні винятково в українській системі координат. "Те, що відбувається на українській землі, - оцінювати винятково в українській системі координат, а не під впливом зовнішніх центрів", - сказав Президент.

Нагадаємо, Порошенко сьогодні на зустрічі із представниками Вселенського Патріарха заявив, що єдина помісна православна церква допоможе єднанню країни.