ua en ru

Порошенко закликав Раду ухвалити зміни до Конституції щодо децентралізації восени

Порошенко закликав Раду ухвалити зміни до Конституції щодо децентралізації восени Фото (АПУ): Петро Порошенко

Він також зазначив, що бюджети міст зросли у середньому на 30%

Зміни до Конституції щодо децентралізації мають бути прийняті восени. Про це сьогодні під час щорічного послання до Верховної Ради заявив Президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сподіваюсь, що Конституційна комісія ось-ось завершить проект змін до основного закону в частині децентралізації, а ви, шановні народні депутати, вже на поточній сесії направити ці зміни до Конституційного суду, щоб восени їх ухвалити вже остаточно. Таким я бачу результат цієі реформи", - заявив Порошенко.

Він також зазначив, що бюджети міст зросли у середньому на 30%.

"Вже з початку 2015 року ми зміцнили фінансову базу місцевого самоврядування. Бюджети міст зросли у середньому на 30% вже", - додав Порошенко.

Президент також позначив коло питань, яких децентралізація не торкнеться.

"Є коло питань, яких децентралізація не торкнеться жодним чином, де навпаки роль центру збільшиться. Це стосується оборони, нацбезпеки, зовнішньої політики та боротьби з корупцією, дотримання законності прав і свобод громадян, територіальної цілісності України. Відтак децентралізація може стати реальністю вже після осінніх виборів органів місцевого самоврядування та місцевої влади", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, 18 травня 2015 р. Володимир Гройсман повідомив, що проект змін до Конституції щодо децентралізації готовий на 70%.