ua en ru

Порошенко представив нового донецького губернатора Жебрівського

Порошенко представив нового донецького губернатора Жебрівського Фото: Павло Жебрівський

Жебрівський буде боротися з корупцією

Новим керівником Донецької війсково-цивільної адміністрації став Павло Жебрівський. Про це повідомив Президент України Петро Порошенко під час візиту в Донецьку область, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хотів би вам представити нового голову обласної державної адміністрації Донецької області Павла Івановича Жебрівського", - сказав Порошенко

Він побажав, щоб через декілька місяців мешканці Маріуполя зустрічали його також оплесками.

Президент поставив перед ним завдання з подолання корупції разом з прикордонниками та МВС.

Варто відзначити, що Жебрівський в політиці з 2000 р., у той час він був першим заступником лідера партії "Солідарність" Петра Порошенка, який створив нову політичну силу після розриву з СДПУ(о). У 2002 році переміг на парламентських виборах як самовисуванець в одному з округів Житомирської області, а пізніше став членом фракції блоку "Наша Україна". У листопаді 2007 року Жебрівський пройшов у Раду за списками "Наша Україна - Народна самооборона". У березні 2009 року він заснував власну партію "Українська платформа "Собор". А з 19 січня 2015 року Жебрівський зайняв посаду начальника управління з розслідування корупційних злочинів, вчинених службовими особами, які займають особливо відповідальне становище в ГПУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Олександр Кіхтенко звільнений з посади донецького губернатора.