ua en ru

Порошенко відвідає Туреччину з візитом

Порошенко відвідає Туреччину з візитом Фото: Петро Порошенко

Президент України на початку наступного року відвідає з візитом Турецьку Республіку

Президент України Петро Порошенко на початку наступного року відвідає з візитом Турецьку Республіку. Про це Глава Української держави повідомив журналістам після переговорів з Реджепом Таїпом Ердоганом.

"Ми чекаємо від цього візиту прориву. Буде продемонстрований ряд напрацювань у питаннях економічного, політичного та безпекового співробітництва", - зазначив він.

За словами Петра Порошенка під час зустрічі, яка відбулася на полях Конференції зі зміни клімату в Парижі, Ердоган повідомив подробиці порушення повітряного простору Туреччини російським літаком Су-24.

Також, Петро Порошенко поінформував про розвиток ситуації на Донбасі.

Повідомляється, що президенти України і Туреччини відзначили, що ніколи не визнають анексії українського Криму з боку Росії. Петро Порошенко і Реджеп Ердоган засудили триваючі порушення фундаментальних прав і свобод кримських татар та інших мешканців Криму з боку окупаційної російської влади.

Крім того, співрозмовники також домовилися про активізацію торговельно-економічного співробітництва України і Туреччини. Серед іншого була досягнута домовленість про проведення десятого засідання Міжурядової українсько-турецької комісії з торговельно-економічного співробітництва.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко на кліматичній конференції в Парижі знову заявив про загрозу екологічної катастрофи на Донбасі.