ua en ru

Порошенко доручив внести у Раду ряд законопроектів щодо забезпечення військових

Порошенко доручив внести у Раду ряд законопроектів щодо забезпечення військових Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко доручив у невідкладному порядку підготувати та винести на розгляд Верховної Ради низку законодавчих змін, які стосуються військової та безпекової сфер. Відповідне доручення Порошенко дав під час розширеної наради з питань законодавчого забезпечення військової та сфери безпеки за участі керівників силових відомств, Міністерства оборони, Генерального штабу та представників волонтерських організацій, повідомила прес-служба Президента України.

Згідно з повідомленням, за ініціативою Президента розробляється законопроект, який дозволить суттєво збільшити харчове забезпечення військовослужбовців, зробить процедуру державних закупівель більш ефективним та прозорим.

Порошенко також повідомив, що підписав закон та Указ про проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних сил на території України та за кордоном на 2015 р. і про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України.

Як зазначається, в нараді також взяли участь Заступник Глави АПУ Олексій Філатов, Постійний представник Президента у Верховній Раді Степан Кубів, Голова комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський.

Нагадаємо, при Міноборони створять нове держпідприємство для забезпечення військових уніформою.

ЗСУ за 2015 р. отримали понад 3,5 млн грн благодійної допомоги.