ua en ru

Порошенко доручив розмежувати статус учасника бойових дій та учасника війни

Порошенко доручив розмежувати статус учасника бойових дій та учасника війни Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко доручив розмежувати статус учасника бойових дій та учасника війни. Про це на брифінгу повідомив перший заступник глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент за результатами спільного обговорення відповідно до указу видав низку доручень Уряду та ОДА. У першу чергу пропонується розмежувати статус учасника бойових дій та учасника війни", - заявив Ковальчук.

За його словами, неприйнятно, коли в один ряд ставляться воїни, що захищають країну, і чиновники, які їздили у відрядження і кілька годин перебували в глибокому тилу, тому повинно бути чітке розмежування підстав для отримання того чи іншого статусу.

"Указ Президента передбачає, що необхідно чітко визначити перелік та підстави надання статусу учасника бойових дій і окремо учасника війни. З приводу учасників війни я думаю, що ви розумієте, що дуже багато завдань виконувалися в тилу для забезпечення діяльності військових формувань. Тому ми нічого нового не пропонуємо, вони не є учасниками бойових дій, але є учасниками війни і теж мають право претендувати на певні гарантії і пільги", - додав Ковальчук.

Крім того, Президент доручив забезпечити скорочення термінів розгляду питання щодо надання статусу учасника бойових дій і створити єдиний державний реєстр учасників бойових дій.

Нагадаємо, раніше Порошенко підписав указ про додаткові заходи соцзахисту учасників АТО.