ua en ru

Порошенко доручив Кабміну розробити план заходів щодо вшанування пам'яті князя Володимира

Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів України розробити план заходів щодо вшанування пам'яті князя Київського Володимира Великого. Про це йдеться в указі Президента України № 107/2015 від 25 лютого 2015 р.

"З метою збереження та утвердження традицій української державності, нагадування про роль історичної спадщини Руси - України у їх становленні, визнання важливості прийняття християнства для розвитку українського суспільства як невід'ємної частини європейської цивілізації, вшанування пам'яті Володимира Великого - видатного державного та політичного діяча, князя Київського, творця середньовічної європейської держави Руси - України, та у зв'язку з 1000-річницею його упокоєння, що виповнюється у 2015 році, постановляю: Кабінету міністрів України розробити за участю Національної академії наук України, громадських організацій та затвердити план заходів щодо вшанування пам'яті князя Київського Володимира Великого", - йдеться у документі.

Зокрема Порошенко доручив передбачити проведення наукових конференцій, симпозіумів, круглих столів, семінарів, інших наукових та просвітницьких заходів, спрямованих на вивчення державотворчої діяльності князя Київського Володимира Великого, впливу його політики на політичний та економічний розвиток Європи, зокрема, країн Балтійсько-Чорноморського регіону, подій української історії відповідного періоду.

Також Президент виступив за проведення за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, релігійних організацій та громадськості урочистостей із вшанування пам'яті князя Київського Володимира Великого.

Також передбачено карбування та введення в обіг у встановленому порядку монет, випуск в обіг поштових марок і конвертів, присвячених діяльності князя Київського Володимира Великого, проведення спецпогашення поштової марки.

Крім того, Порошенко доручив обласним, Київській міській державним адміністраціям забезпечити проведення регіональних заходів із вшанування пам'яті князя Київського Володимира Великого, популяризації його історичної спадщини, а також сприяти релігійним організаціям у їх діяльності щодо вшанування пам'яті князя Київського Володимира Великого.

" Міністерству закордонних справ України забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України заходів із вшанування пам'яті князя Київського Володимира Великого, зокрема, за участю громадських організацій закордонних українців", - йдеться в указі.

Нагадаємо, 27 липня 2013 р. в Україні відсвяткували 1025-річчя хрещення Русі.