ua en ru

Порошенко доручив Кабміну призупинити транспортне сполучення з Кримом

Порошенко доручив Кабміну призупинити транспортне сполучення з Кримом Фото: Петро Порошенко

Президент звернувся до Кабміну з пропозицією вивчити питання щодо припинення транспортного сполучення з Кримом

Президент України Петро Порошенко звернувся до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з листом, в якому запропонував невідкладно утворити робочу групу для всебічного аналізу питання щодо припинення вантажного транспортного сполучення та припинення товарообігу з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим (в обидва напрями) та підготовки проекту відповідного рішення. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, глава держави пропонує до прийняття Кабміном зазначеного рішення забезпечити тимчасове припинення вантажного автомобільного й залізничного сполучення з тимчасово окупованою територією в обидва напрями.

"Останнім часом суттєво загострилося протистояння між громадськими активістами та окупаційною владою Криму. Порушено низку кримінальних справ проти ініціаторів торговельної блокади Криму. Ініціатори безстрокової акції блокування поставок українських товарів на Кримський півострів, яка розпочалася 20 вересня поточного року, вимагають повністю припинити торговельні відносини з окупованою територією", - зазначив Порошенко.

Порошенко доручив Кабміну призупинити транспортне сполучення з Кримом

Фото: лист Порошенка до Кабмину

Пізніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на позачерговому засіданні уряду заявив про те, що звернеться до президента з тим, щоб Рада національної безпеки і оборони визначився з заходами по поверненню анексованого Криму, а також виробив стратегію економічних і соціальних відносин з півостровом.

"Я звернуся до президента України з метою, щоб РНБО ухвалив остаточне рішення про пролонгацію відносин. І про ті заходи, які українська влада повинна робити як повернути Автономної Республіки Крим до складу України, так і за побудові економічних, соціальних та інших відносин по відношенню до АР Крим та по боротьбі з російськими окупантами, які захопили територію Криму", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Гройсман доручив з'ясувати обставини аварії на ЛЕП в Херсонській області.