ua en ru

Порошенко підписав закон про збільшення соцстандартів

Порошенко підписав закон про збільшення соцстандартів Фото: Петро Порошенко

Глава держави висловив впевненість в тому, що впровадження реформ сприятиме поліпшенню економічної ситуації

Президент України Петро Порошенко підписав закон №704-VIII "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік", які забезпечують підвищення пенсій, соціальних стандартів та заробітних плат працівникам бюджетної сфери. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента (АПУ).

"Наша команда зробила все можливе, щоб вже з 1 вересня було забезпечено це зростання, нехай і на скромну величину від 13 до 18%", -сказав Порошенко під час підписання закону на засіданні Національної ради реформ.

Цей крок Президент назвав першим результатом реального впровадження реформ, для здійснення якого влада зробила все можливе.

"Фактично в умовах війни нам вдалося уникнути дефолту, досягти макрофінансової стабільності, стабілізувати банківську систему. Ми змогли, в тому числі і завдяки злагодженій, ефективній роботі, знайти кошти для того, щоб підвищити заробітні платні не з 1 грудня, а з 1 вересня", - наголосив Порошенко.

Глава держави висловив впевненість в тому, що впровадження реформ сприятиме поліпшенню економічної ситуації.

"Ми дійсно докладаємо максимум зусиль для того, щоб забезпечити і відновити економічне зростання. Я сподіваюся, що це відбудеться вже наступного року і забезпечить збільшення соціальних стандартів у ще ширших масштабах, ніж цей перший крок", - сказав Петро Порошенко.

Нагадаємо, закон №704-VIII "Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік" Верховна Рада України прийняла 17 вересня 2015 року.