ua en ru

Порошенко підписав закон про фінансування доріг держзначення

Порошенко підписав закон про фінансування доріг держзначення Фото: Президент України Петро Порошенко

З 1 вересня в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях буде діяти експеримент щодо фінансування доріг

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 666-VIII "ПРО внесення зміни до розділу IV "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України щодо експерименту в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях з фінансового забезпечення реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення". Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Законом з 1 вересня 2015 р. запроваджується експеримент в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях з фінансового забезпечення реконструкції або поточного ремонту п'яти автомобільних доріг загального користування державного значення за рахунок 50% суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, що справляються при митному оформленні товарів на територіях зазначених областей.

Кошти будуть перераховуватися до спеціальних фондів обласних бюджетів у порядку, встановленому Кабінетом міністрів України, та будуть використовуватися для здійснення реконструкції автомобільної дороги загального користування державного значення Одеса - Рені (на Бухарест) (М-15) і поточного ремонту чотирьох автомобільних доріг загального користування державного значення Львів - Радехів - Луцьк (Н-17), Київ - Чоп (на Будапешт через Львів, Мукачеве, Ужгород) (М-06) на ділянці Львів - Сколе; Сколе - Славське (Т-14-24), Стрий - Івано-Франківськ - Чернівці - Мамалига (на Кишинів) (М-10).

З метою забезпечення прозорості визначення відповідних індикативних показників та моніторингу реалізації експерименту Кабінету міністрів України доручено затвердити методику розрахунку щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів у територіальному розрізі з урахуванням факторів, що впливають на обсяги таких платежів, а також щомісячно інформувати Верховну Раду України, Президенту України та Рахунковій палаті щодо реалізації експерименту.

Експеримент буде діяти до 1 січня 2017 року.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила цей закон на своєму засіданні 3 вересня.