ua en ru

Порошенко передав генсеку ООН ноту про розрив договору про дружбу з РФ

Порошенко передав генсеку ООН ноту про розрив договору про дружбу з РФ Фото: Петро Порошенко та Антоніу Гутерріш (twitter.com/stsegolko)

Нота буде розповсюджена як офіційний документ Генасамблеї і Ради Безпеки ООН

Президент України Петро Порошенко передав Генеральному секретареві ООН Антоніу Гутерріш ноту щодо рішення України не продовжувати дію договору про дружбу з Росією. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

Цеголко також додав, що "наша нота буде розповсюджена як офіційний документ Генасамблеї і Ради Безпеки ООН".

Порошенко передав генсеку ООН ноту про розрив договору про дружбу з РФ

"Президент передав Генеральному секретареві ООН ноту щодо рішення України не продовжувати дію договору про дружбу з Росією", - написав Цеголко.

Нагадаємо, 21 вересня Україна офіційно повідомила Росію про розірвання договору про дружбу. Глава МЗС України назвав цю подію дуже важливою, оскільки в ноті детально обґрунтовуються всі порушення Росією положень цього договору.

Додамо, 17 вересня Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.

Зазначимо, раніше Порошенко заявляв, що договори з Росією не варті паперу, на якому вони написані. Зокрема, він мав на увазі і договір про дружбу.