ua en ru

Порошенко відзначив нагородами поранених і загиблих на Донбасі військових

Порошенко відзначив нагородами поранених і загиблих на Донбасі військових Фото: Петро Порошенко

Всього нагородами відзначені 264 військовослужбовця

Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким державними нагородами відзначені 264 військовослужбовців, з них 228 - військові Збройних Сил України, які загинули в боях на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба Порошенка.

Загиблих бійців відзначено посмертно високими військовими нагородами - орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та "За мужність" III ступеня - за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Значна кількість нагороджених - захисники дебальцевського плацдарму і донецького аеропорту.

Так, солдат В'ячеслав Гага нагороджений орденом "За мужність" II ступеня (посмертно). У перший раз він отримав цю нагороду за героїзм, проявлений у боях в минулому році. Солдат служив у 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади. Навесні минулого року у складі свого підрозділу воював у гарячих в той час точках - поблизу Краматорська і Слов'янська. Отримавши важке поранення в ногу, потрапив на реабілітацію, але дуже скоро повернувся на фронт. 26 січня 2015 автомобіль, в якому їхав В'ячеслав Гага, підірвався на міні поблизу селища Спартак Ясинуватського району Донецької області. Разом зі своїми товаришами він загинув.

Також серед нагороджених - 36 співробітників Міністерства внутрішніх справ, які отримали поранення в боях під Пісками і Широкіно.

Нагадаємо, Петро Порошенко вручив звільненого з полону бойовиків "кіборга" Кузьміних орден "За мужність".