ua en ru

Порошенко: відкладати реформу охорони здоров'я неможливо

Порошенко: відкладати реформу охорони здоров'я неможливо Фото: Петро Порошенко

Порошенко розповів про своє бачення реформування системи охорони здоров'я

Президент України Петро Порошенко наголосив на неможливості відкладення реформи охорони здоров'я. Про це він сказав в ході прес-конференції 14 січня 2016 року, передає кореспондент РБК-Україна.

"В нас попереду... у першому півріччі буде складна дискусія щодо медичної реформи. Але відкладати її неможливо і я не дам це зробити", - зазначив голова держави.

Крім того, голова держави наголосив на необхідності прискорення реконструкції "Охматдиту".

"Перше, я вважаю, що після тих шалених інвестицій, які були здійснені в "Охматдит", є абсолютно безвідповідальним не прискорити завершення будівництва і введення в експлуатацію... Щодо зловживань попередніх я звернусь до відповідних правоохоронних органів, щоб вони провели аналіз цих зловживань", - зазначив він.

Порошенко розповів про своє бачення реформування системи охорони здоров'я.

"При всій повазі до "Охматдиту", я не вважаю, що він є локомотивом реформ тих чи інших. Ми маємо кардинально змінити цю галузь - систему охорони здоровя і реформування полягає ...у змінах взаємовідносин між пацієнтом і лікарем, це кардинально нова система страхової медицини, це система захисту малозабезпечених", - підкреслив голова держави.

Нагадаємо, Порошенко доручив підготувати реформу системи інституційного догляду та виховання дітей.