ua en ru

Порошенко засудив плани ДНР/ЛНР щодо проведення "виборів" у 2016 р

Порошенко засудив плани ДНР/ЛНР щодо проведення "виборів" у 2016 р Фото: Президент України Петро Порошенко

Порошенко зустріти з делегацією Конгресу США

Президент України Петро Порошенко засудив плани так званих Донецької та Луганської "народної республік" щодо проведення "виборів" у 2016 р. Про це Порошенко заявив на зустрічі з делегацією Конгресу США, передає прес-служба глави держави.

До складу делегації увійшли сенатор Джин Шахін, Річарда Дурбіна і Елізабет Уоррен.

В ході зустрічі Порошенко поінформував делегацію про ситуацію на Донбасі, зокрема про припинення вогню.

Проте заявив Президент, шкода, що немає інших позитивних сигналів та результатів, зокрема щодо забезпечення повного доступу інспекторів СММ ОБСЄ та звільнення заручників і незаконно ув'язнена в'язнів, включно з Надією Савченко та Олегом Сенцовим.

"Він також засудив нові плани ватажків так званого керівництва ДНР/ЛНР щодо проведення місцевих псевдовыборов в 2016 році. За словами Президента, дата місцевих виборів буде визначена після прийняття Верховною Радою України відповідного закону на основі українського законодавства та з обліку стандартів ОБСЄ/БДІПЛ", - йдеться в повідомленні.

Порошенко обговорив з сенаторами можливості активізації українсько-американського співробітництва в питаннях посилення обороноздатності України, стабілізації економічної ситуації в країні, а також впровадження внутрішніх реформ, у тому числі в рамках реалізації стратегії боротьби з корупцією.

Нагадаємо, глава ЛНР Ігор Плотницький підписав указ" про перенесе "виборів" на 21 лютого 2016 р.

Раніше день проведення перших виборів місцевих голів" у так званої "Донецької народній республіці" було призначено на 20 квітня 2016 р.