ua en ru

Порошенко: об'єднання БПП та УДАРу - це те, що потрібно Україні

Порошенко: об'єднання БПП та УДАРу - це те, що потрібно Україні Фото: Петро Порошенко

БПП зливається з УДАРом

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 28 серпня 2015 р., привітав об'єднання партій "Блок Петра Порошенка "Солідарність" і УДАР мера Києва Віталія Кличка. Про це глава держави заявив в ході другого етапу ХІІ позачергового з'їзду політичної партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", передає кореспондент РБК-Україна.

"Вітаю важливий об'єднавчий крок двох ідеологічно близьких політичних партій - "Солідарності" та УДАРу", - заявив Президент.

"Об'єднання - те, що потрібно Україні. Ворог змінив пріоритети - він намагається внести хаос, використовуючи тимчасові політичні проекти... Один єдиний національно-державний стяг цінніший за сотні партійних знамен. Мій заклик до об'єднання першими почули БПП і партія УДАР", - додав Порошенко.

Зазначимо, ЗМІ повідомили про досягнення домовленості про об'єднання "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" і Удару увечері 4 серпня 2015 р. На наступний день перший заступник голови фракції БПП в парламенті Ігор Кононенко уточнив, що поки що партії лише обговорюють об'єднання під місцеві вибори.

При цьому повідомлялося, що попередня домовленість за умовами об'єднання БПП і УДАР така: загальні списки на місцевих виборах у пропорції 70/30 (на користь БПП) по всій країні, і 50/50 - у Києві та Львові.

Пізніше стало відомо, що дві партії об'єднаються під назвою БПП "Удар-Солідарність".

Поглинання Удару "Блоком Петра Порошенка" повинно було відбутися офіційно на з'їзді "Солідарності", дата якого постійно переносилася. Спочатку мова йшла про 12 серпня, потім 27 серпня і врешті-решт з'їзд відбувся сьогодні, 28 серпня.

Головою партії БПП "Солідарність" після об'єднання став Віталій Кличко, який одночасно вступив у партію.

Крім того, 10 серпня заступник голови БПП Микола Томенко заявив, що під місцеві вибори до об'єднаного БПП і УДАРу може приєднатися і "Народний фронт" прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

А вже 22 серпня стало відомо, що рано вранці в цей же день Президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк домовилися, що БПП і НФ підуть на місцеві вибори єдиним списком, створять у Верховній Раді єдину фракцію і спільно переформатують Кабмін.