ua en ru

Порошенко схвалив збереження допомоги сім'ям зниклих без вести міліціонерів

Порошенко схвалив збереження допомоги сім'ям зниклих без вести міліціонерів Фото: Петро Порошенко

Грошове забезпечення членам сімей зниклих міліціонерів буде індексуватися

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 324-VIII "Про внесення змін до статті 19 закону України "Про міліцію" щодо збереження грошового та інших видів забезпечення працівникам міліції, захоплених у полон або заручниками, або безвісно відсутнім". Про це повідомляється на офіційному сайті парламенту.

"Повернуто з підписом від Президента (27.04.2015)", - йдеться в статусі проходження цього документа.

Дія цього закону поширюється на осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ України, а також на військовослужбовців та працівників Національної гвардії України, які до набрання чинності цим законом брали безпосередню участь в антитерористичній операції і міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки і були захопленими в полон або заручниками, чи визнані у встановленому законом порядку безвісно відсутніми під час такої участі.

Згідно з документом "грошове забезпечення виплачується таким членам сімей працівників міліції: дружині (чоловіку), а в разі її (його) відсутності - повнолітнім дітям, які проживають разом з нею (ним), або законним представникам (опікунам, піклувальникам) чи усиновлювачам неповнолітніх дітей (інвалідів з дитинства - незалежно від їх віку), а також особам, які перебувають на утриманні працівників міліції, або батькам працівників міліції у рівних частках, якщо працівники міліції не перебувають у шлюбі і не мають дітей. При цьому виплата грошового забезпечення цим членам сімей здійснюється до повного з'ясування обставин захоплення співробітників у полон або заручниками, їх звільнення, або визнання їх у встановленому законом порядку безвісно відсутніми або померлими".

У всіх випадках виплата грошового забезпечення здійснюється не більше ніж до дня звільнення працівника міліції зі служби в органах внутрішніх справ України.

У разі індексації грошового забезпечення працівників міліції грошове забезпечення членам сімей працівників міліції, захоплених у полон або заручниками, а також безвісно відсутніх виплачується з урахуванням такої індексації.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла цей закон в цілому 9 квітня 2015 р. за відповідний законопроект № 1706 проголосували 236 депута