ua en ru

Порошенко схвалив роботу НБУ щодо стабілізації ситуації у фінсекторі

Порошенко схвалив роботу НБУ щодо стабілізації ситуації у фінсекторі Фото: Петро Порошенко

Президент провів "відвертий діалог з представниками бізнесу

Президент України Петро Порошенко позитивно оцінив роботу Національного банку України щодо стабілізації ситуації у фінансовому секторі. Про це він заявив у ході форуму Європейської Бізнес Асоціації "Президент і бізнес: відвертий діалог", передає прес-служба глави держави.

За словами Президента, НБУ зараз проводить ефективну роботу з очищення банківської сфери та здійснює перші кроки щодо забезпечення прозорого розвитку фінансового сектора для залучення у вітчизняну економіку довгострокових кредитних ресурсів.

Глава держави також поінформував представників вітчизняної і зарубіжної бізнес-середовища про практичні кроки з імплементації реформ, які спрямовані на оновлення країни у рамках реалізації Угоди про асоціацію з ЄС.

Одними з найважливіших Порошенко назвав кроки, спрямовані на боротьбу з корупцією - прийняття пакету антикорупційних законів, обрання за прозорою процедурою голови Національного антикорупційного бюро, створення Національного агентства з питань запобігання корупції.

Наступним не менш важливим кроком, на думку Президента, є реалізація судової реформи. Реальним кроком, який поверне довіру пересічних громадян і бізнесу до судової гілки влади, стане впровадження відкритого відбору суддів, очищення системи від нечесних суддів, скасування їх недоторканності. "Повинні замінити значну частину суддівського корпусу і зробити невідворотним покарання. В умовах демократії суддівська і депутатська недоторканність нам не потрібні", - підкреслив Порошенко.

Глава держави висловив сподівання, що вже найближчим часом Вища рада юстиції проведе своє засідання і ухвалить відповідні рішення.

Президент також заявив про невідворотність "викорінення старих схем наживи" у податковій сфері. "20 років влада годувалася від податкових ям. Всі про це знали і всі говорили, що нічого з цим зробити не можна. Я впевнений - можна. І це буде продемонстровано", - сказав глава держави.

Кадрові зміни можуть відбутися і в Митній службі, інших органах різних рівнів у разі неналежного виконання службових обов'язків їх керівниками та зловживання службовим становищем, підкреслив Президент.

Зазначимо, у НБУ очікують падіння ВВП України на 9% до кінця 2015 р.