ua en ru

Порошенко схвалив продовження строку подання відомостей про кінцевих бенефіціаріїв

Порошенко схвалив продовження строку подання відомостей про кінцевих бенефіціаріїв Фото: Петро Порошенк

Строк подовжено на 4 місяці

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 475-VIII "Про внесення змін до деяких законів України щодо відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи". Про це повідомила прес-служба глави держави.

Закон передбачає продовження на 4 місяці строків подання відомостей про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) юридичними особами, які були зареєстровані до 25 листопада 2014 р., що забезпечить можливість виконання вимог закону всіма зареєстрованими юридичними особами.

Закон також передбачає звільнення від обов'язку подання відомостей про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) релігійних організацій, державних та комунальних підприємств, юридичних осіб, учасниками яких є виключно фізичні особи, якщо кінцеві бенефіціарні власники (контролери) таких юридичних осіб збігаються з їх учасниками (членами).

Нагадаємо, Верховна Рада України подовжила на 4 місяці строк подання відомостей про кінцевих бенефіціарних власників 21 травня 2015 р. За відповідний законопроект № 2896 проголосували 267 нардепи при 226 мінімально необхідних.