ua en ru

Порошенко погодив звільнення нерезидентів від податку на прибуток від ОВДП

Порошенко погодив звільнення нерезидентів від податку на прибуток від ОВДП Фото: Петро Порошенко

Закон звільняє від оподаткування доходи нерезидентів від державних чи муніципальних цінних паперів

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 482-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів, отриманих нерезидентами за борговими зобов'язаннями". Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

"Повернуто з підписом від Президента (25.05.2015)", - йдеться у статусі проходження документу.

Закон звільняє від оподаткування податком на прибуток юридичних осіб та податком на доходи фізичних осіб доходи, отримані нерезидентами (юридичними і фізичними особами) у вигляді процентів або доходу (дисконту) на державні цінні папери або облігації місцевих позик, або боргові цінні папери, виконання зобов'язань за якими забезпечено державними або місцевими гарантіями.

Закон вносить зміни до Податкового кодексу України, згідно з якими "не підлягають оподаткуванню доходи, отримані нерезидентами у вигляді процентів або доходу (дисконту) на державні цінні папери або облігації місцевих позик, або боргові цінні папери, виконання зобов'язань за якими забезпечено державними або місцевими гарантіями, продані або розміщені нерезидентам за межами території України через уповноважених агентів нерезидентів, або процентів, сплачених нерезидентам за отримані державою або до бюджету АР Крим чи міського бюджету позики (кредити або зовнішні запозичення), які відображаються в державному бюджеті України або місцевих бюджетах чи кошторисі Національного банку України, або за кредити (позики), які отримані суб'єктами господарювання та виконання яких забезпечено державними або місцевими гарантіями".

Нагадаємо, 22 травня 2015 р. Верховна Рада звільнила нерезидентів від податку на прибуток від ОВДП. За відповідний законопроект № 2931 проголосували 242 нардепи при 226 мінімально необхідних.