ua en ru

Порошенко пояснив, за рахунок чого його дохід у 2014 р. збільшився в 7 разів

Порошенко пояснив, за рахунок чого його дохід у 2014 р. збільшився в 7 разів Фото: Петро Порошенко

Президент переконаний, що олігархи повинні декларувати доходи

Президент України Петро Порошенко пояснив, за рахунок чого його дохід у 2014 р. збільшився в 7 разів. Про це він розповів сьогодні, 5 червня 2015 р., під час прес-конференції з нагоди щорічного звернення до Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я твердо переконаний, що всі статки мають декларувалися, і думаю, що це буде добрий приклад для олігархів щодо сплати податків, у тому числі і тим, хто володіє вашим каналом", - сказав Порошенко.

Президент також відзначив, що 300 млн грн. він заробив ще у 2013 р.

"Вся сума більше 300 мільйонів - ця сума у декларації, яка оприлюднена у 2014 році і зароблена у 2013 році, до того, як я став президентом ... Всі кошти, які там були задекларовані, також були дані чіткі пояснення, куди вони пішли. Більше 90 мільйонів з цих 300 мільйонів пішло на оплату своєї президентської кампанії, і я був першим кандидатом в президенти в Україні, який чітко кожну копійчину прозвітував, сказав, що він не взяв ні від кого ані копійки, у тому числі від власника вашого каналу ("1+1" - ред.) . Решта коштів була направлена на сплату парламентської кампанії ... І решта коштів у повному обсязі, які були виплачені мною і мені видані дивіденди, з яких були у повному обсязі сплачені податки, пішли на фінансування благодійної діяльності на підтримку наших воїнів в зоні АТО до останньої копійчини", - розповів Порошенко.

Нагадаємо, Петро Порошенко "не бачить можливості" для зміни прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.