ua en ru

Порошенко обговорив з Меркель і Олландом імплементацію Мінських угод

Порошенко обговорив з Меркель і Олландом імплементацію Мінських угод Фото: Петро Порошенко

Президент провів телефонну розмову з Президентом Франції та Канцлером Німеччини

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову із Президентом Франції Франсуа Олландом та Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Про це йдеться на офіційному сайті Президента України.

Так в ході розмови було обговорено стан імплементації Мінських домовленостей.

"Співрозмовники погодились, що необхідно активізувати зусилля для досягнення повного припинення вогню та відведення важкої військової техніки", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що Порошенко підкреслив важливість деескалації навколо Широкіного, а також заявив про необхідність досягти домовленості щодо відведення озброєння калібром менше 100 мм. Дані ініціативи були підтримані Канцлером Меркель та Президентом Олландом.

В свою чергу Президент Франції та Канцлер Німеччини рекомендували продовжити конституційну реформу, започатковану Президентом України задля децентралізації влади в Україні.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко провів зустріч з членом Дорадчої ради Конгресу українців Канади, меценатом Джеймсом Темертеєм і делегацією Атлантичної ради США на чолі з колишнім послом США в Україні Джоном Гербстом.