ua en ru

Порошенко обіцяв притягнути до відповідальності організаторів зіткнень під верховною Радою

Порошенко обіцяв притягнути до відповідальності організаторів зіткнень під верховною Радою Фото: Петро Порошенко

Президент назвав події під парламентом "ударом у спину"

Президент України Петро Порошенко обіцяв притягнути до відповідальності організаторів сьогоднішніх зіткнень під будівлею Верховної Ради України, у ході яких загинув один і постраждали понад 100 правоохоронців. Про це він заявив в ході свого звернення.

"Крім як ударом в спину, як ще можна назвати ті події, які після голосування розгорнулися сьогодні під Верховною Радою? Це була антиукраїнська акція, за яку всі її організатори, без винятку, всі представники політичних сил повинні понести сувору відповідальність", - сказав Порошенко.

Він пообіцяв проконтролювати процес розслідування цих подій.

"Сьогодні у мене відбулася зустріч з усіма силовиками, де дали чіткі доручення щодо прозорості процесу розслідування і необхідності притягнути до відповідальності не тільки виконавців, а й організаторів, включаючи політичних", - підкреслив Президент.

Нагадаємо, під будівлею Верховної Ради сьогодні, 31 серпня, після прийняття в першому читанні змін до Конституції почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями.

В ході мітингу під будівлею парламенту агресивно налаштовані активісти почали штурм парламенту, потім під Радою пролунало ряд вибухів, була кинута бойова граната. У результаті протистоянь постраждали понад 100 людей, один боєць Нацгвардії загинув в результаті осколкового поранення. Зокрема постраждали журналісти, в тому числі два співробітники французького телеканалу. Крім цього був поранений осколком заступник міністра внутрішніх справ Василь Паскал. У Моз повідомляли про постраждалих з боку цивільних, проте точна кількість невідома.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що чоловік, який кинув гранату, був затриманий і зізнався у злочині. Ним виявився представник ВО "Свобода", боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк.