ua en ru

Порошенко нагородив бійців АТО, які рік тому звільнили Слов'янськ та Краматорськ

Порошенко нагородив бійців АТО, які рік тому звільнили Слов'янськ та Краматорськ Фото: Петро Порошенко нагородив визволителів Слов'янська та Краматорська

Порошенко пообіцяв не віддавати більше ні клаптика української землі

Президент України Петро Порошенко нагородив бійців антитерористичної операції (АТО), які рік тому звільнили Слов'янськ та Краматорськ Донецької області від проросійських бойовиків. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

"Глава держави вручив державні нагороди військовослужбовцям за мужність і героїзм, проявлені під час визволення міст Слов'янська та Краматорська", - йдеться в повідомленні.

Порошенко підкреслив, що головна мета - відновити територіальну цілісність України.

"Цей день, 4 липня, назавжди увійшов в новітню історію України. Рік тому сталася подія, яка на весь світ показало, що Збройні Сили України спроможні не тільки захищати і обороняти, але робити блискучі наступальні операції. Символом цієї мощі стала праця наших Збройних Сил за звільнення Слов'янська... Завдяки вашим спільним зусиллям та блискуче проведеної операції Слов'янськ був звільнений від російсько-терористичних найманців", - заявив Порошенко, звертаючись до військових.

Президент підкреслив, що саме в цей день був похований проект так званій "Новоросії".

За словами Порошенка, українська армія готова до оборони своїх позицій.

"Безумовно, ми - за мир. Але - не за мир будь-якою ціною. Ми не здамо ні одного клаптика української землі", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, рік тому лідер сепаратистів Ігор Гиркин ("Стрілець") покинув Слов'янськ, за ним місто покинули й інші бойовики.