ua en ru

Порошенко: миротворча місія не буде альтернативою ОБСЄ

Порошенко: миротворча місія не буде альтернативою ОБСЄ Президент України Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко заявив, що миротворча місія не буде альтернативою місії ОБСЄ. Про це він заявив в ході зустрічі з делегацією провідних експертів Європейської ради з закордонних відносин (ECFR), передає прес-служба глави української держави.

"Нам потрібна єдність і солідарність країн ЄС. Звичайно, ми потребуємо економічної, військової, політичної підтримки, однак головне - єдиний чіткий голос Європейського Союзу", - підкреслив Президент.

Глава держави нагадав, що українці платять високу ціну за цінності свободи і незалежності і при бажанні жити в європейській демократичній країні.

Порошенко закликав підтримати ініціативу введення міжнародної миротворчої місії на Донбасі. При цьому, за словами Президента, міжнародна миротворча місія не буде альтернативою місії ОБСЄ, яка повинна здійснювати моніторинг та верифікацію на всій окупованій території.

Нагадаємо, Порошенко заявив, що Україні потрібна підтримка миротворчої місії під егідою Організації об'єднаних націй для того, щоб зупинити агресора.