ua en ru

Порошенко і Меркель ініціюють зустріч глав МЗС "нормандської четвірки"

Порошенко і Меркель ініціюють зустріч глав МЗС "нормандської четвірки" Президент України Петро Порошенко і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель

Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель домовилися ініціювати зустріч міністрів закордонних справ "нормандської четвірки". Про це вони домовилися сьогодні в ході телефонної розмови, передає прес-служба Порошенка.

"Петро Порошенко і Ангела Меркель домовилися ініціювати зустріч на рівні міністрів закордонних справ країн Нормандської четвірки", - йдеться в повідомленні.

Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та стан виконання мінських домовленостей.

Порошенко повідомив Меркель, що Верховна Рада прийняла постанову "Про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування" в рамках виконання своєї частини мінських угод.

"Петро Порошенко зазначив, що згідно із Законом про особливий порядок місцевого самоврядування майбутні вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей повинні бути вільними, чесними і відповідати міжнародним стандартам ОБСЄ", - повідомили в прес-службі Президента.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Володимир Гройсман підписав постанову № 2374 "Про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування".