ua en ru

Порошенко виключив можливість особливого статусу Донбасу в проекті змін до Конституції

Порошенко виключив можливість особливого статусу Донбасу в проекті змін до Конституції Фото: Петро Порошенко

Місцеве самоврядування в окремих територіальних одиницях Донецької та Луганської областей визначається окремим законом

Президент Українпи Петро Порошенко виключив можливість особливого статусу Донбасу в проекті змін до Конституції України.Про це він заявив під час виступу у сесійному залі Верховної Ради України у четвер, 16 липня, передає кореспондент РБК-Україна.

"В проекті немає жодного натяку на федералізацію. Україна була, є і буде унітарною державою, і проект змін до Конституції не передбачає , і не може передбачати ніякого особливого статусу Донбасу - там його просто немає. Проект лише припускає можливість специфічного порядку здійснення місцевого самоврядування в окремих адміністративно-територіальних районах", - сказав Порошенко.

Він також зазначив, що таке місцеве самоврядування в окремих територіальних одиницях Донецької та Луганської областей визначається окремим законом.

"Хочу наголосити, що цей закон двічі ухвалювала Верховна Рада. Я впевнений в тому, що запропонована норма жодною комою не виходить за межі мінських домовленостей, які всім світом, Радою безпеки Організації об'єднаних націй, всіма нашими партенрами, які забезпечують потужну світову коаліцію підтримки України під час російської агресії", - додав Порошенко.

Нагадаємо, у фракції "Блок Петра Порошенка" повідомили, що вибори на підконтрольній території Україні Донбасу можуть не відбутися.