ua en ru

Порошенко ініціював початок обговорення питання про ринок землі

Порошенко ініціював початок обговорення питання про ринок землі

Президент України Петро Порошенко ініціював початок обговорення питання про ринок землі. Про це за результатами засідання Національної ради реформ повідомив заступник голови Адміністрації Президента України з питань проведення адміністративних, соціальних та економічних реформ Дмитро Шимків, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Президент України відмітив, що аграрний сектор є локомотивом економіки і задав досить риторичне питання всім присутнім, тому що було багато політиків і підкреслив, що ми нарешті маємо дати відповідь на питання: що ми робимо з ринком землі, оскільки це політичне питання і має бути вирішено, особливо враховуючи необхідність залучення додаткових інвестиційних ресурсів", - сказав він.

Шимків також зазначив, що відносно цього питання було досить тривале обговорення.

"Президент України підняв питання, що один з ключових елементів реформування агропромислового комплексу є питання ринку землі, але це питання політичне і тому зараз на ньому спекулювати неправильно, і політичні сили повинні провести обговорення і розуміння цього питання. Дуже приємно, що це питання піднялося і воно почне обговорюватися в політичній площині, перед тим як ми перейдемо до технічних питань", - сказав Шимків.

Нагадаємо, Кабмін збільшив податкове навантаження на АПК у 20 разів.