ua en ru

Порошенко: Boeing був збитий з окупованої території з російської зброї

Порошенко: Boeing був збитий з окупованої території з російської зброї Фото: Петро Порошенко

Винних повинен був назвати трибунал, який РФ заблокувала

Президент України Петро Порошенко заявив, що малайзійський пасажирський авіалайнер Boeing був збитий з окупованої бойовиками території Донбасі російського зброї. Про це повідомив у своєму Twitter прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко.

"Порошенко: MH17 був збитий з території, окупованої росіянами, з російського зброї. Прізвища винних повинен назвати трибунал, який заблокувала РФ", - повідомив Цеголко.

Нагадаємо, сьогодні Рада безпеки Нідерландів опублікував звіт про розслідування катастрофи рейсу MH17 на Донбасі. Згідно з даними розслідування, літак був збитий ракетою з ЗРК "Бук" з території Донбасі. При цьому у звіті зазначено, що експерти поки точно не встановили місце, звідки була запущена ракета. Також нічого не було сказано про походження установки "Бук".

Однак віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, голова урядової комісії з розслідування причин катастрофи рейсу МН17 Геннадій Зубко, представляючи звіт заявив, що літак був збитий із Снігового, яке знаходилося під контролем бойовиків.

У свою чергу свою доповідь про катастрофу малайзійського Boeing представив російський концерт "Алмаз-Антей", який спеціалізується на військовому виробництві. За їх даними, літак був збитий з боку селища Зарощенского Донецької області.