ua en ru

Порошенко: агресору потрібна вся Україна

Порошенко: агресору потрібна вся Україна Фото: Петро Порошенко

Безпека сьогодні особливо важлива для всього світу

Президент України Петро Порошенко заявив, що агресору потрібна вся Україна. Про це він заявив сьогодні, 28 травня, під час участі в київському форумі безпеки "Цінності - шлях до безпеки", передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, Порошенко зазначив, що вісім років тому ніхто і уявити собі не міг, що безпека стане настільки важливою для існування не тільки України, а й усього світу.

"Більше року Україна живе в умовах анексії Криму, в умовах агресії РФ, на сході більше року ми стикаємося з викликами, які були спрямовані на знищення нашої держави. Ще раз підкреслюю: агресору не був потрібен Крим - агресор володіє 1/6 суші на планеті, і, вибачте за прямоту, часто не може впоратися з цим. У нас, на сьогодні, є чергова підстава бути переконаними, що агресору потрібна вся Україна: слабка, дестабілізована, з дискредитованими європейськими цінностями і європейськими ідеями, з дискредитованим народом, який знайшов у собі сили піднятися на європейський майдан і продемонстрував кращі європейські, людські та моральні якості, коли він піднявся на Революцію гідності", - додав Порошенко.

Нагадаємо, за словами Порошенка, закриття кордону необхідне для наведення порядку в державі.