ua en ru

Японія виділить 4,2 млн дол. на відновлення інфраструктури Донбасу

Японія виділить 4,2 млн дол. на відновлення інфраструктури Донбасу Посол Японії в Україні Сумі Шигекі

Японія та Україна в понеділок, 30 березня, підпишуть угоду про надання українській стороні 4,2 млн дол. (500 млн йєн) на закупівлю устаткування для відновлення інфраструктури Донецької і Луганської областей. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету міністрів.

"30 березня о 14.00 відбудеться підписання Угоди (у формі обміну нотами) між урядом України та урядом Японії про надання уряду України гранту непроектного типу на закупівлю спеціального обладнання для медичних закладів та дослідних установ та Узгодженого протоколу щодо процедурних деталей, Протоколу обговорення щодо протидії корупції. В угоді передбачена закупівля спеціального обладнання для відновлення інфраструктури східних регіонів України загальною вартістю 4,2 млн доларів", - сказано в повідомленні.

У церемонії підписання візьмуть участь віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі і надзвичайний і повноважний посол Японії в Україні Сумі Шигеки.

Нагадаємо, в березні Японія надала українським благодійникам 9 грантів на 810 тис. дол.