ua en ru

Для допомоги в оформлені субсидій у віддалених селах створять мобільні групи, - Яценюк

Для допомоги в оформлені субсидій у віддалених селах створять мобільні групи, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

Яценюк доручив Мінсоцполітики до наступного засідання уряду розрахувати кількість субсидій по кожному регіону

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству соціальної політики України разом з "Укрпоштою" та Державною службою зайнятості України створити за два місяці мобільні групи для допомоги в оформлені субсидій у віддалених селах. Про це Яценюк заявив сьогодні у ході засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Доручення наступне: Міністерству соціальної політики разом з "Укрпоштою", Фондом зайнятості створити мобільні групи, і щоб соціальні працівники і працівники "Укрпошти" провели роз'яснювальну роботу про необхідність оформлення субсидій у віддалених селах і малих містечках", - сказав Яценюк.

За його словами, такі мобільні групи мають почати працювати протягом двох місяців.

Також Яценюк доручив Мінсоцполітики до наступного засідання уряду розрахувати кількість субсидій по кожному регіону.

"На наступне засідання Кабінету міністрів дано доручення Міністерству соціальної політики встановити індикативні показники по кожній області щодо кількості субсидій, які мають бути призначені", - заявив Яценюк.

За його словами, відповідні показники будуть розраховані залежно від грошових доходів населення, рівня бідності, рівня споживання енергетичних ресурсів у регіонах.

Нагадаємо, НКРЕКП на своєму засіданні зобов'язала обленерго забезпечити друк бланків для оформлення субсидій та доставку їх через "Укрпошту" протягом серпня 2015 року до всіх домогосподарств.