ua en ru

Полторак анонсував збільшення зарплати військовим з 2016

Полторак анонсував збільшення зарплати військовим з 2016 Фото: Степан Полторак

Міністр повідомив, що зарплата буде збільшена щонайменше вдвічі

Міністр оборони України Степан Полторак очікує, що з січня 2016 року буде збільшена зарплата військовим. Про це міністр заявив на підсумковому засіданні Ради реформ, яке транслював телеканал "112 Україна".

"Вчора був прийнятий бюджет оборонного відомства, він збільшений, порівняно з минулим роком. Це дуже радує. Я сподіваюся, що ми і переконаний в тому, що з нового року нам вдасться значно підвищити заробітну плату, як обіцяв президент України, прем'єр-міністр України. Це дасть нам можливість більш ретельно підходити до відбору тих людей, які бажають проходити службу. Заробітна плата, вона збільшиться не на відсотки, а як мінімум удвічі, що отримує сьогодні офіцер-контрактник і я переконаний, що мотивація для того, щоб приходити до військ, що буде значно підвищена", - сказав міністр.

Міністр запевнив, що зарплата може бути збільшена "в рази".

"Я переконаний у тому, що військовослужбовець строкової служби, який підписав перший контракт, повинен отримати мінімум в два, два з половиною рази більше, ніж він отримує сьогодні. А сьогодні, військовослужбовець, який підписав контракт, отримує 2 тис. 341 грн", - сказав він.

Полторак нагадав, що у військовий зона АТО отримує близько 5 тис. 600 грн і додав, що це неприпустимо.

Крім того, міністр оборони заявив про намір кардинально реформувати військкомати.

"Ми плануємо в наступному році зробити в цьому напрямі кардинальні реформи, зробити центри обслуговування військовослужбовців, де начальник військкомату не буде мати права йти додому, поки він не вирішить проблему того військового, який прийшов до нього з якоюсь проблемою", - заявив Полторак.

Нагадаємо, 21 грудня Кабінет міністрів України ввів компенсацію вартості оренди житла особам рядового і начальницького складу цивільного захисту з 1 січня 2017 року.