ua en ru

Оголошено траур за загиблими в ДТП у Полтавській області

У Полтавській області сьогодні оголошено траур за загиблими в ДТП, яке сталося 16 березня у Чутівському районі на трасі Київ - Харків. Про це сказано в розпорядженні губернатора Полтавської області Валерія Головка та голові Полтавської обласної ради Петра Ворони.

"Оголосити в Полтавській області 17 березня 2015 днем жалоби. У день жалоби на всій території області: вшанувати пам'ять загиблих в 12:00 хвилиною мовчання; приспустити Державний Прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій; відмінити розважально-концертні заходи, спортивні змагання, внести відповідні зміни в програми теле - і радіопередач",- сказано в документі.

Нагадаємо, 16 березня у Полтавській області зіткнулися маршрутка і вантажівка.

За попередньою інформацією, вантажівку DAF виїхала на зустрічну смугу, по якій в бік Харкова їхав мікроавтобус. У маршрутці перебувало 14 пасажирів і водій. В результаті зіткнення сім осіб загинули на місці ДТП, дві людини померли в лікарні.

За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб). Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років. Водій вантажівки затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.