ua en ru

Полтавський ГЗК за 4 міс. збільшив виробництво окатишів до майже 4 млн тонн

Полтавський ГЗК за 4 міс. збільшив виробництво окатишів до майже 4 млн тонн Фото:Полтавський ГЗК

Експорт відбувався до країн Європи і Близького Сходу, а також Японії і Китаю

Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат (Ferrexpo Poltava Mining, FPM, що входить до групи Ferrexpo) за 4 місяці 2015 р. зберіг лідерство з виробництва та експорту залізорудних окатишів серед підприємств країн СНД. Про це з посиланням на дані ДП "Укрпромзовнішекспертиза" повідомили у прес-службі Ferrexpo PLC.

Відповідно до звітів "Укрпромзовнішекспертизи", виробництво залізорудних окатишів підприємствами рудпрому СНД за січень-квітень 2015 р. склали: Полтавський ГЗК (Україна) - 3926 тис. тонн, Костомукський ГЗК (РФ) - 3538 тис. тонн, Михайлівський ГЗК (РФ) - 3361 тис . тонн, Північний ГЗК (Україна) - 2675 тис. тонн, Качканарський ГЗК (РФ) - 2130 тис. тонн.

За звітний період Полтавський ГЗК (Україна) експортував 3846 тис. тонн залізорудних окатишів (експорт проводився до країн Європи і Близького Сходу, а також Японії і Китаю). Північний ГЗК (Україна) експортував 2704 тис. тонн, Костомукський ГЗК (РФ) - 1188 тис. тонн, Лебединський ГЗК (РФ) - 811 тис. тонн, Центральний ГЗК (Україна) - 745 тис. тонн.

Як повідомлялося, Ferrexpo в I кв. 2015р. збільшила випуск окатишів до 2,9 млн т.

Раніше, в лютому, Fitch підтвердило рейтинги Ferrexpo на рівні CCC.

Нагадаємо, чистий прибуток Полтавського ГЗК у 2014 р. впав у 33 рази - до 43 тис. грн.

ВАТ "Полтавський ГЗК" - одне з найбільших підприємств гірничодобувної промисловості України з повним технологічним циклом: від видобутку сирої руди - до виробництва залізорудних окатишів. Також ГЗК поставляє підготовлену сировину для металургійних заводів. Основною продукцією підприємства є залізорудний концентрат, окатиші, щебінь з гірських порід, вироби із чавунного і сталевого литва.