ua en ru

У Польщі проходять парламентські вибори

У Польщі проходять парламентські вибори Фото: у Польщі проходять парламентські вибори

Виборчі дільниці будуть відкриті до 21:00 за місцевим часом

У Польщі в неділю, 25 жовтня, проходять парламентські вибори. Громадянам країни доведеться обрати парламент, що складається з 460 депутатів сейму і 100 членів сенату, передає DW.

Виборчі дільниці будуть відкриті до 21:00 за місцевим часом, після чого будуть оприлюднені перші результати екзит-полів.

Повідомляється, що лідерами є опозиційна консервативна партія "Закон і справедливість" під керівництвом колишнього прем'єр-міністра країни Ярослава Качиньського і і правляча ліберально-консервативна "Громадянська платформа" чинної глави уряду Еви Копач. Як показують результати останніх опитувань громадської думки, за "Закон і справедливість" готові проголосувати понад 30% виборців, за "Громадянську платформу" - близько 20%. Таким чином, після шести років, проведених в опозиції, партія Ярослава Качиньського може повернутися до влади.

Керована братом загиблого в авіакатастрофі в Росії польського екс-президента Леха Качиньського "Закон і справедливість" виступає проти вступу країни в зону євро найближчим часом, але підтримує зміцнення НАТО в Європі. Кандидатом на пост прем'єр-міністра Польщі висунута заступник голови партії Беата Шидло.

Нагадаємо, сьогодні в Україні проходять місцеві вибори.