ua en ru

Поліція порушила 9 справ проти учасників конфлікту на Драгобраті

Поліція порушила 9 справ проти учасників конфлікту на Драгобраті Фото: один з учасників конфлікту на Драгобраті

Справи заведені за скоєні раніше злочини

Проти двох заарештованих за участь в конфлікті на гірськолижному курорті Драгобрат поліція порушила 9 кримінальних справ за скоєні раніше злочини. Про це повідомив заступник начальника управління ГСУ Національної поліції України Максим Цуцкірідзе, передає прес-служба Нацполиции.

Представник Національної поліції надав офіційний коментар щодо подій на Драгобраті.

"10 січня під час конфлікту на одній з туристичних баз Закарпаття поліція затримала п'ятьох озброєних людей, які позиціонують себе як бійці "Правого сектору". У стані алкогольного сп'яніння зловмисники прийшли в ресторан і вимагали приготувати їм їжу вже після закриття закладу. У відповідь на відмову з боку адміністрації вони застосували фізичне насильство, спричинивши тілесні ушкодження кухареві і охоронцеві у вигляді порізів ножем і перелому ноги. В ході слідства з'ясувалося, що ці особи причетні до злочинних випадків, що сталися напередодні", - повідомив Цуцкірідзе.

За його словами, 28 грудня 2015 року на одній з автозаправок у Львівській області двоє з них почали ображати інших відвідувачів, залякувати їх зброєю, зробивши постріли в стелю. А 9 січня 2016 року в одному з розважальних закладів Івано-Франківської області вони спровокували конфлікт з місцевими жителями, заподіяли їм тілесні ушкодження, а потім застосували зброю, вистріливши вгору. При цьому куля потрапила в бокову шибку автомобіля, власник якого не був причетний до конфлікту. Після цього зловмисники намагалися заволодіти автомобілем, в салоні якого знаходилися водій і пасажири.

"На даний час відносно зазначених осіб відкрито дев'ять кримінальних проваджень за ознаками хуліганства, розбою, замаху на незаконне заволодіння транспортним засобом, викрадення людини та незаконного поводження зі зброєю. Підозрюваним загрожує позбавлення волі строком до 12 років", - повідомив Цуцкірідзе.

Нагадаємо, напередодні суд взяв під варту п'ятьох учасників конфлікту на Драгобраті.