ua en ru

Поліція Єревана поки не буде вживати спеціальних заходів щодо мітинга

Поліція Єревана поки не буде вживати спеціальних заходів щодо мітинга Фото: протест у Вірменії

Поліція вимагає демонстрантів покинути проспект Баграмяна

Поліція Єревана на даний момент не буде вживати спеціальних заходів, оскільки мітинг носить мирний характер. Про це вранці 24 червня заявив на проспекті Баграмяна заступник начальника Поліції Вірменії Унан Погосян, передають "Новини Вірменії".

"Незважаючи на те, що мітинг носить мирний характер, шлях, по якому йдуть активісти, неправильний", - заявив Погосян.

Він також зазначив, що вночі поліція обіцяла громадянам не застосовувати спецзасоби для розгону демонстрації, і зараз вони тримають свою обіцянку.

Варто відзначити, глава поліції Єревана Ашот Карапетян заявив, що протестувальники повинні покинути проспект Баграмяна до 10 ранку за місцевим часом (9:00 за Києвом), після цього сили правопорядку застосують заходи, щоб розблокувати проспект.

Повідомляється, що на даний момент проспект Баграмяна закритий для руху транспорту. У цей час сидяча демонстрація триває, на проспекті Баграмяна знаходяться депутати парламенту, діячі шоу-бізнесу, які створили живий ланцюг між поліцейськими та демонстрантами.

Погосян продовжує умовляти активістів перенести демонстрацію з проспекту Баграмяна на площу Свободи. Незважаючи на обіцянку поліції не застосовувати спецтехніку, вона стоїть напоготові за поліцейським кордоном.

Нагадаємо, ранійше учасники акції протесту в Єревані відмовилися від зустрічі з Президентом Сержем Саргсяном. Замість цього координаційна група запропонувала Саргсяну в прямому ефірі оголосити недійсним рішення Комісії з регулювання суспільних послуг про підвищення тарифів на електроенергію.

У той же час, як раніше повідомлялося, до учасників акції приєдналися опозиційні депутати, в тому числі, Нікол Пашиян і Олександр Арзуманян від Вірменського національного конгресу, Теван Погосян від фракції "Спадщина", депутат від АРФ Дашнакцутюн Агван Варданян, а також депутат від правлячої Республіканської партії Вірменії Самвел Фарманян, міністр освіти і науки Вірменії Армен Ашотян та інші.