ua en ru

Поліцейські застрелили темношкірого чоловіка під час затримання у Луїзіані

Поліцейські застрелили темношкірого чоловіка під час затримання у Луїзіані Фото: поліція спробувала затримати чоловіка (кадр з відео)

Чоловік погрожував холодною зброєю

Поліцейські в американському штаті Луїзіана під час затримання застрелили темношкірого чоловіка. Правозахисники назвали інцидент ще одним прикладом поліцейського насильства.

Про це повідомляє телеканал ABC.

Наголошується, що інцидент у місті Лафайєт потрапив на відео, зняте очевидцями. Подію було охарактеризовано американським союзом захисту громадянських свобод як "жахливий інцидент поліцейського насильства стосовно темношкірого, що призвів до смертельного результату".

У поліції зазначили, що правоохоронці приїхали до магазину через чоловіка, що погожував холодною зброєю.

При затриманні він спробував втекти, після чого правоохоронці спробували використовувати електрошокер. Однак чоловік з ножем спробував увійти в інший магазин. Поліцейські відкрили стрілянину, унаслідок якої загинув 31-річний Трейфорд Пеллерин.

Нагадаємо, протести в США проти поліцейського насильства і расизму почалися після того, як в Міннеаполісі при затриманні правоохоронцями помер темношкірий житель міста Джордж Флойд. Поліцейські застосували до нього жорсткий задушливий прийом. Незабаром протести переросли в масові заворушення.

У США розпочалося стихійне знесення пам'ятників південцям часів Громадянської війни, це торкнулося також статуй першовідкривача Америки Христофора Колумба, якого ліві активісти звинувачують у геноциді корінного населення Америки.

Також повідомлялося, що демонстранти в США намагалися звалити статую сьомого президента країни Ендрю Джексона, яка знаходиться навпроти Білого дому у Вашингтоні.