ua en ru

Засідання з придністровського врегулювання відбудеться у Брюсселі в жовтні 2013 р

Чергове засідання Постійної наради з політичних питань у рамках переговорного процесу з придністровського врегулювання відбудеться у Брюсселі на початку жовтня 2013 р. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ (МЗС) Росії.

Згідно з повідомленням, таке рішення було прийнято в ході чергового засідання Постійної наради, що відбувся 16-17 липня 2013 р. в форматі "5+2" у Відні.

За підсумками цього засідання було погоджено протокольне рішення про досягнуті домовленості щодо проекту плану спільних дій уповноважених структур сторін у галузі охорони навколишнього середовища та сталого використання природних ресурсів на 2013-2014 рр., Повідомляє російське зовнішньополітичне відомство.

Читайте також: Кожара висловив стурбованість прийняттям Придністров'ям нормативного акту про кордон

У ході наради також було продовжено обговорення питань, які зачіпають проблеми забезпечення свободи пересування населення Придністров'я і Молдавії, подальших кроків з реалізації протокольного рішення про демонтаж повітряно-канатної дороги в містах Рибниця і Гума, ситуації в ряді галузей економіки, співробітництва в галузі освіти.

У переговорах з придністровського врегулювання у форматі "5+2" беруть участь представники Росії, України та Організації з безпеки і співробітництва в Європі - ОБСЄ (країни-гаранти і посередники), Євросоюзу і США (спостерігачі), а також Кишинева і Тирасполя (сторони конфлікту ).