ua en ru

Голова профільного комітету відкрив засідання з розгляду Держбюджету-2014

Засідання бюджетного комітету ВР щодо розгляду проекту Держбюджету-2014 почалося. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Засідання бюджетного комітету Верховної Ради (ВР) щодо розгляду проекту Держбюджету-2014 почалося. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Народний депутат від Партії регіонів, голова бюджетного комітету Євгеній Геллер (на фото) відкрив засідання комітету. У залі знаходиться 27 нардепів членів бюджетного комітету.

Зазначимо, початок засідання було анонсовано 15 січня на 16:00.

Раніше Президент України Віктор Янукович заявив, що уряд має вести діалог з опозицією для якнайшвидшого ухвалення державного бюджету на 2014 р. Янукович нагадав, що завжди напередодні голосування за бюджет чиновники зустрічалися з фракціями, вислухати зауваження, пропозиції, вносилися корективи в бюджет. Глава держави наголосив на необхідності проведення таких зустрічей уряду з парламентськими фракціями.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося бюджетний комітет ВР вирішив виділити в окремий проект податкові зміни. Серед змін у податкове законодавство - пропозиція ввести з 1 лютого мінімальні роздрібні ціни (МРЦ) на тютюнові вироби.

Також, комітет погодив збільшення витрат на утримання Адміністрації Президента у 2014 р. Комітет погодив основну фінансову частину держбюджету. Доходи бюджету вирішили залишити на запропонованому в уряді рівні - 392,4 млрд грн. У той же час витрати будуть збільшені більш ніж на 7 млрд грн - до 454,48 млрд грн. Зокрема, фінансування на утримання АП зросте на 32 млн грн - до 313,82 млн грн.